Prihlásiť sa | Zabudnuté heslo | Registrovať

X

What is OpenID?

OpenID is an Internet-wide identity system that allows you to sign in to many websites with a single account.

With OpenID, your ID becomes a URL (e.g. http://username.myopenid.com/). You can get a free OpenID for example from myopenid.com.

For more information visit the official OpenID site.

22 príspevkov v 5 témach | 6 členov

Skok na:

Programovanie

Ak ste na stránke prvý kát, nezabudnite sa zaegistrovať! Vďaka registrácii budete môcť aktívne vstúpiť do diskusného fóra (vytvoriť Vlákno alebo pridať príspevok do existujúceho vlákna).

Diskusné fórum » Programovanie » Frontend - backend

Strana: 1 Dole
Autor Téma: Frontend - backend 4007 Views
  • Pike
    Avatar
    Community Member
    3 posts

    Frontend - backend Link to this post

    S SS mam praxi vice jak dva roky.
    Vadi mi, ze preklady (.ss, .js) nejsou stale na 100% urovni (vid me patches).

    Napsal jsem si vlastni stats modul.
    Chtel bych vedet, jak jednoznacne rozeznam, jestli se user pohybuje ve frontendu, nebo v backendu.
    Odpovi mi nekdo?

  • Origin
    Avatar
    Community Member
    6 posts

    Re: Frontend - backend Link to this post

    zdravim,

    predpokladam, ze nativne nie je f-ca, ktora to vie, preto len uvaha:

    back-end - stranky CMS, do ktorych ma pristup prihlaseny pouzivatel,
    front-end - stranky pridane administratorom (pouzivatelom s pravami) do SiteTree, do ktorych ma standardne pristup aj neprihlaseny pouzivatel

    teda co je v SiteTree povazujeme za front-end, nie? ...teda je potrebne porovnat ci aktualne navstivena stranka (URL) je obsahom sitetree (resp. sitetree_live)

    ostava teda zaradit http://mysitename/admin/, cez ktoru sa pouzivatel prihlasuje nez pristupi do back-endu - ja osobne by som ju zaradil uz do back-endu (aby to bolo jednoduchsie)

    nasli by sa este nejake ine vynimky, resp. chyba v tejto uvahe?

  • Pike
    Avatar
    Community Member
    3 posts

    Re: Frontend - backend Link to this post

    1. Dekuji za rychlou reakci.
    2. Neni to tak jednoduche, tady je muj thread http://www.silverstripe.org/general-questions/show/15592, ani zde jsem nebyl o moc chytrejsi.........

    Napriklad, u stare dobre Joomla, jsem vzdy vedel, kde jsem........

  • Pali
    Avatar
    Administrator
    80 posts

    Re: Frontend - backend Link to this post

    zdravim vas,

    nemaju stranky v backende vzdy v URL "admin" (ako prvy segment)?

    je problem v tom, ze niektore backend stranky sa takto nechovaju?

    Dakujem za info

    Pali

  • Origin
    Avatar
    Community Member
    6 posts

    Re: Frontend - backend Link to this post

    myslim, ze ano:

    class LeftAndMain extends Controller {
       
       /**
        * The 'base' url for CMS administration areas.
        * Note that if this is changed, many javascript
        * behaviours need to be updated with the correct url
        *
        * @var string $url_base
        */
       static $url_base = "admin";
       
    .
    .
    .
    }

    ...iba ze by sa nasla taka stranka v backende, ktora nie je z LeftAndMain (LeftAndMain is the parent class of all the two-pane views in the CMS. If you are wanting to add more areas to the CMS, you can do it by subclassing LeftAndMain)

  • Origin
    Avatar
    Community Member
    6 posts

    Re: Frontend - backend Link to this post

    len tak pre zaujimavost som skusil zmenit core implementaciu:

    class Controller extends RequestHandler {...}

    kde som pridal do function init() {

    if (isset($_SERVER['REQUEST_URI'])) {
             Debug::show( (stristr($_SERVER['REQUEST_URI'], "/admin") === FALSE) ? 'frontend' : 'backend');
          }

    ...
    }

    Pri standardnej instalacii SS (2.4.5) a par standardnych moduloch to spolahlivo rozlisuje frontend/backend

    Otazka znie: ako by ste to riesili cez modul (teda samozrejme, ze nie zmenou sapphire kodu, ako uvadzam v priklade...)

  • Pike
    Avatar
    Community Member
    3 posts

    Re: Frontend - backend Link to this post

    1. Nechci zasahovat do core veci.
    2. Kdyz to pouziji jako modul takto

    Object::add_extension('SiteConfig', 'Statistics');
    Object::add_extension('SiteTree', 'StatisticsExtender');
    //nebo takto
    Object::add_extension('Page', 'StatisticsExtender');

    a mam switch pro pouzit "everywhere",
    nemuzu to pouzit pri:

    "Dashboard"
    "Comments"
    "Reports"

    Nebude zrada nekde v parent owner class-u?

    4007 Views
Hore

Práve online: Nikto nie je online.

Najnovší člen fóra: Epiphonehuk